Project
Milieuaspecten geven vragen. Is vrijkomende grond opnieuw toepasbaar? Kan het vrijkomende asfalt gerecycled worden? Hoe staat het met de fundering?
Unihorn helpt met onderzoek en analyses en geeft advies bij de voorbereiding en uitvoering van infraprojecten, bij projectontwikkeling en bij de aan- en verkoop van terreinen.
Milieu- en civieltechnisch onderzoek
Wij doen milieukundig bodem-, waterbodem- en asbestonderzoek volgens de SIKB protocollen. Sinds kort is het onderzoek op PFAS in grond actueel. Unihorn verzorgt ook deze onderzoeken. Zo bepalen wij de milieuhygiënische kwaliteit en hergebruiksmogelijkheden van deze materialen. Ook voor onderzoek naar de (her)bruikbaarheid van grond en bouwstoffen in civieltechnische zin kan je bij ons terecht.









Bodemonderzoek
Bodemonderzoek
De begeleiding van kleinschalige saneringen
Een van de boorwagens van Unihorn
Het laboratorium van Unihorn is geaccrediteerd voor de beschrijving van kernen en teerhoudendheidsonderzoek op asfalt
Onderzoek naar asbest in wegfunderingen
Quick scan Flora & Fauna
UItvoeren constructieboring
Waterbodemonderzoek
Asfalt- en constructieboringen
Voor de bepaling van de verhardingsopbouw en de milieuhygiënische kwaliteit ervan doen we asfalt- en constructieboringen. Voor asbestonderzoek in funderingen onder gesloten verhardingen hebben wij speciaal materieel.
Laboratorium
Ons laboratorium is NEN-EN-ISO 17025 geaccrediteerd voor het beschrijven van kernen op laagdikte, materialen en schaden én voor het onderzoek op teerhoudendheid volgens de criteria van CROW publicatie 210 Richtlijn omgaan met vrijgekomen asfalt. Ook voeren wij verdichtingsmetingen uit op asfalt, fundering en zand volgens de criteria van de Standaard RAW.
Milieukundige begeleiding & advies
Op veel terreinen in Nederland is (nog) bodemverontreiniging aanwezig. Unihorn is erkend volgens protocol BRL SIKB 6001: Milieukundige begeleiding land-/bodemsanering met conventionele methoden en nazorg en ondersteund op basis hiervan de opdrachtgever bij saneringswerkzaamheden.
Flora en Fauna quick scan
Bij ontwikkeling én onderhoud van bouw- en infrastructurele projecten is de Wet natuurbescherming van toepassing. Deze wet regelt de bescherming van natuurgebieden, soorten en bos binnen Nederland. Door ruimtelijke ingrepen kan deze wet worden overtreden. Daarom is het van belang in een vroeg stadium de flora en fauna in kaart te brengen, ook omdat de inventarisatie seizoensgebonden is. Op basis van de resultaten van de inventarisatie – in relatie tot het project – beoordelen wij of en zo ja welk juridisch spoor gevolgd moet worden. Pas daarna kan met de uitvoering van de werkzaamheden worden begonnen.
Meer weten, neem contact op met onze expert
Video Milieu
Enkele voorbeelden van Milieu projecten
Project
Milieu-onderzoek ’s-Gravenweg Capelle aan den IJssel
Project
N271 Provincie Limburg Milieutechnisch onderzoek & advies
Meer lezen over Milieu?
Download de leaflet over deze expertise