Bekijk alle artikelen

Klein onderhoudsinspectie elementverhardingen Heerhugowaard en Langedijk

Unihorn voert al vele jaren de klein onderhoudsinspectie op de element- verhardingen van de gemeente Heerhugowaard uit. Dit jaar is daar de gemeente Langedijk ook bijgekomen.De gemeenten Langedijk en Heerhugowaard fuseren per 1 januari 2022 tot de nieuwe gemeente Dijk en Waard.

De inspectie op klein onderhoud op de elementenverhardingen wordt uitgevoerd conform CROW-publicatie 146, waarbij de volgende schadebeelden worden genoteerd:
losliggende, gebroken, kapotte en ontbrekende elementen
ernstige oneffenheid ten gevolge van boomwortelopdruk
ernstige oneffenheid ten gevolge van een slechte aansluiting op een kunstwerk, drempel, kolk, inspectieput
ernstige dwarsonvlakheid
ernstige voegwijdte
ernstige kantopsluiting
ernstige oneffenheid (plaatselijke verzakking of plaatselijke ophoging
Als er bij de inspectie op klein onderhoud op de elementenverhardingen ernstige scheuren en gaten in naastgelegen gesloten verhardingen worden aangetroffen, worden deze ook genoteerd.

 

 

Daarnaast is afgesproken, dat als objecten in de openbare ruimte de veiligheid van de gebruikers beïnvloed, dit ook wordt gemeld. Denk hierbij aan scheefstaande borden of lantaarnpalen, overhangend groen, e.d.

De inspectie wordt lopend of fietsend uitgevoerd.

Bij de uitvoering van de inspectie worden de schadebeelden met behulp van Ed Controls benoemd, wordt een foto genomen en geüpload en wordt de locatie in de digitale kaart geplaatst. Deze meldingen gaan direct door naar de onderhoudsploeg die direct na constatering door de inspecteur van Unihorn de schaden hersteld.