Verdichtingsmetingen

Bij Unihorn kunt u terecht voor partijkeuringen op grond in depot of in-situ. Ook is Unihorn als één van de weinige ingenieursbureaus gecertificeerd voor partijkeuringen op bouwstoffen. Unihorn zal u een op maat gesneden advies geven over de te volgen stappen voor uw partij grond of bouwstof. De onderzoeken worden uitgevoerd conform het Besluit bodemkwaliteit.

In situ metingen

De laboranten van Unihorn zijn ervaren in het uitvoeren van verdichtingsmetingen van zandbed/zandbaan, fundering en asfalt. Het slaan van eenpuntproctordichtheid (EPD, proef 10), maximumproctordichtheid (MPD, proef 9) en nucleaire metingen (proef 8)  behoren tot de kerntaken. De verdichtingsmetingen worden uitgevoerd conform proef 3 uit de standaard RAW 2015. De laboranten kunnen ter plaatse adviseren over de dichtheid van het aangebrachte materiaal.

Laboratorium metingen

In het laboratorium wordt de MPD van het zand bepaald en de EPD van de korrelbaan (funderingsmateriaal) bepaald. De laboranten van Unihorn kunnen op basis van de laboratorium metingen en de veldmetingen een gedegen advies geven over de verdichtingsgraad en de verder te volgen stappen.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op.